Do-In yoga

Wat is Do-In yoga?

Do-In yoga is een Japanse bewegingsleer die zijn oorsprong heeft in het oude China. Door een combinatie van oefeningen zoals meditatie, strekkingen, adem-, kracht- en balansoefeningen wordt de doorstroming van energie bevorderd. Lichaam en geest winnen daardoor aan kracht en soepelheid. Het wordt makkelijker om je lichaam te ontspannen en een gevoel van kalmte te ervaren. Bovendien vergroot je je zelfinzicht door je aandacht te richten op lichaamssensaties en datgene wat er verder in je omgaat. Meer informatie over Do-In yoga vind je op https://do-in-school.nl/

Je kunt bij mij individuele Do-In lessen nemen. Do-In is geschikt voor iedereen. Ervaring en flexibiliteit zijn geen vereisten.

Het is mogelijk een sessie te boeken met een doel dat je zelf inbrengt. Of je kiest uit onderstaande sessies (burn-out of you-flow). Een combinatie is ook mogelijk.

Burn-out

Burn-out betekent uitgeblust of opgebrand. Je voelt je extreem moe, slaapt slecht en je bent snel emotioneel. Je hebt het gevoel dat je niet meer verder kunt, je valt stil. Het lukt gewoonweg niet meer om te voldoen aan de geldende normen of eisen. Dit is je kans om te bepalen of je dat eigenlijk nog wel wil. Je kunt onderzoeken wat je wil in plaats van wat je moet. Als je daartoe bereid bent, is een burn-out de start van een leven dat bij jou past. Je kunt gaan leven vanuit passie en flow. Hoe mooi is dat!

In de burn-out yoga sessies wordt onder meer aandacht besteed aan het voeden van de hartenergie (vuur element) en het omgaan met grenzen (metaal element). Zo kun je vanuit een situatie van onbeweeglijkheid weer in contact komen met jouw levensflow (water element).

you-flow

Al van jongs af aan leren we aan bepaalde normen te voldoen. Het wordt belangrijk gevonden dat we op school voldoendes halen of zelfs bovengemiddeld presteren. Wat minstens zo belangrijk is om te leren, is dat prestaties niet bepalen wat jij waard bent. Je bent al waardevol door jouw unieke, authentieke manier van ‘zijn’. Door zonder oordeel en met nieuwsgierigheid je eigen gedrag en gevoel te observeren, ontdek je waar je hart sneller van gaat kloppen. Doordat je jezelf op een liefdevolle manier steeds beter leert kennen, wordt duidelijker wat je wil en kun je een leven kiezen dat bij je past.

In de you-flow yoga sessies, ligt de nadruk op het vertrouwen (aarde-element) dat je goed bent zoals je bent.

Deze sessies geef ik ook voor moeder en dochter (vanaf 8jr.) samen.

Do-In yoga

Ieplaan 48 | 2565 LN Den Haag | T 06-52372228 | info@klaartherapie.nl | KvK nr. 70551936 | © Copyright 2018 – Claartje de Smit