Do-In yoga

Wat is Do-In yoga?

Do-In yoga is een Japanse bewegingsleer die zijn oorsprong heeft in het oude China. Door een combinatie van oefeningen zoals meditatie, strekkingen, adem-, kracht- en balansoefeningen wordt de doorstroming van energie bevorderd. Lichaam en geest winnen daardoor aan kracht en soepelheid. Het wordt makkelijker om je lichaam te ontspannen en een gevoel van kalmte te ervaren. Bovendien vergroot je je zelfinzicht door je aandacht te richten op lichaamssensaties en datgene wat er verder in je omgaat. Voor meer informatie over Do-In yoga klik hier.

Nieuwe workshops Yoga en hechting
Als kind hechten we ons aan onze verzorgers. Als we ons veilig hebben gehecht, hebben we vertrouwen als we leren, relaties aangaan en werken. Ook op latere leeftijd kan een veilige gehechtheid worden gestimuleerd. Dit is het doel van de workshops. 

Het programma bestaat uit drie workshops die ook los van elkaar te volgen zijn:

  • Angst en vertrouwen
  • Geven en nemen
  • Eigen ruimte

 

Workshop Eigenheid

Als je niet het leven leidt dat bij je past, loop je vast. Misschien mis je zingeving in je werk, krijg je een burn-out of andere problemen.

Richting geven aan je leven kan best een uitdaging zijn. Soms zijn er overtuigingen die eraan in de weg staan om te doen wat je werkelijk wil. Of zijn er verwachtingen van anderen die je belemmeren.

Gebeurtenissen in de kinderjaren kunnen ertoe leiden dat je afstand neemt van wat je voelt in je lijf. Daarmee mis je de signalen die aangeven wat wel en niet goed voor je is.

Deze workshop helpt om jouw eigen weg te vinden. Dit doen we met een combinatie van yoga en lichaamsgerichte therapeutische oefeningen.

Datum en tijd: 
Zaterdag 11 juni van 10:45 tot 12:15 uur.

Locatie:
De Ruimte – Madal Bal
Witte de Withstraat 27, Den Haag

Bijdrage: €20,00
Aanmelden via info@klaartherapie.nl

Angst en vertrouwen

Als er geen vertrouwen is, is er angst of onzekerheid. Je kunt daardoor een drempel ervaren in het contact met anderen, moeite hebben om iets nieuws te leren of om assertief te zijn in je werk. 

Wil je ontdekken waar jij onzeker over bent? Of weet je dat al en wil je meer vertrouwen ontwikkelen?

Deze workshop biedt die mogelijkheid.

Geven en nemen

Op fysiek niveau nemen we voedsel en vloeistof in en scheiden we uit wat we niet meer nodig hebben. We ademen zuurstof in en koolstofdioxide uit. 

In relatie tot andere mensen, kunnen we luisteren naar hun boodschap en de onze aan hen meegeven. We geven wat we te bieden hebben in ons werk en ontvangen daar een beloning voor.

Idealiter bestaat er een balans tussen geven en nemen. Als deze er niet is, kunnen fysieke en psychische problemen ontstaan.

Ontdek jouw persoonlijke dynamiek van geven en nemen en hetgeen je daarin wellicht wil veranderen.

Eigen ruimte

Er zijn mensen die veel ruimte innemen door hoorbaar en zichtbaar aanwezig te zijn. Er zijn er ook die meer ingetogen zijn en niet zo opvallen.

Sommigen hebben de onbewuste overtuiging dat ze geen recht hebben op eigen ruimte waardoor het lastig wordt om grenzen te stellen. 

In deze workshop gaan we de ruimte ontdekken die ons lijf ons biedt in de yoga-beoefening.

Daarnaast gaan we onderzoeken hoe het is om meer en minder ruimte in te nemen in de yogazaal en besteden we aandacht aan het stellen van grenzen.

Ieplaan 48 | 2565 LN Den Haag | T 06-52372228 | info@klaartherapie.nl | KvK nr. 70551936 | © Copyright 2018 – Claartje de Smit