Cliënten schrijven over integratieve psychotherapie en de therapeut

“De sessies met Claartje heb ik als heel prettig en veilig ervaren. Er was ruimte om te zijn en te voelen en naar binnen te keren. Op een rustige manier begeleid zij jou naar je binnenwereld en dat zorgt voor veel openbaringen. Ik heb veel inzichten gehad en oude emoties en overtuigingen opgeruimd.”
Debbie

“The contact with you, Claartje has been great. You have been very kind, attentive, prodding me slowly to find my way towards the issues that I face. I could see some sessions were even intense for you. I felt safe talking to you about them. The room that the sessions took place in, was my safe haven. I could talk about what I wanted with full confidence that I wouldn’t be judged.”
Maya

“De behandelmethode van Claartje heb ik als heel prettig en deskundig ervaren. Vanaf de eerste sessie had ik vertrouwen in haar en durfde ik me open op te stellen. Het was fijn te ervaren dat Claartje zichzelf ook helemaal inleefde in mijn gevoelens en veel mogelijkheden had die gevoelens te benoemen en te plaatsen.”
Louiza

“Prettige ontspannen intake. Om kennis te maken en problemen te bespreken. Behandeling zelf is eerst even wennen maar slaat goed aan en heb ik als zeer prettig ervaren met positief resultaat. Zeker aan te raden voor mensen die kampen met angst/paniek!! Claartje is zeer kundig en vriendelijk, en heeft ook een dosis humor!
E.vd.W.

“De sessies die ik bij Claartje heb gedaan waren elke keer verrassend. Van tevoren had ik nagedacht over wat ik wilde bespreken of onderzoeken. Daar startte de sessie ook mee en vervolgens kwam als vanzelf alles naar voren wat gezien en/of gehoord wil worden. Omdat Claartje een hele veilige ruimte creëert en heel duidelijk liet voelen dat ik zelf de regie had in een sessie, kon ik de regie juist loslaten. In beelden, emoties en fysieke reacties werden mij dingen duidelijk. Claartje volgde mijn tempo en mijn inbreng. Ze stuurde niet en had geen oordeel of commentaar. Waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.” 
A.M.

“Ik vond de rustgevende omgeving waarin wij met elkaar in gesprek gingen erg prettig. Het had een serene rust en voelde vertrouwd aan. Het verbaasde mij dat je als persoon met verschillende lagen in elkaar zit. En deze wist jij met een rustige verfijnde vraagstelling goed uit te kleden. Voor alles is wel een oorzaak en het voelde ook heel goed om daar heel dichtbij te komen. Dit geeft aan dat je goed het vertrouwen kan geven aan mensen om zich bloot te stellen voor heel persoonlijke gevoelens en ervaringen.Ook vond ik het interessant dat je verschillende technieken gebruikte om dieper tot mij door te dringen. Zoals de tekening die ik heb gemaakt van een plek waarin ik mij veilig voelde.”
Heleen

“De integratieve psychotherapie was voor mij onbekend. Het sprak me aan doordat er niet zoals bij klassieke psychotherapie alleen gepraat wordt, maar juist ook je lichaam en je ‘onderbewuste’ wordt aangesproken. Hierdoor was het voor mij een hele effectieve en prettige manier van therapie waardoor ik in korte tijd veel ‘resultaat’ heb behaald. Ik heb Claartje als een geduldige en toegewijd therapeut ervaren.”
Charlotte

“Door de therapie werd ik mij bewust van de keuzes die ik zelf moest maken. Claartje is een uitstekende professional. Ik kon mezelf zijn en in verbinding zijn met mijn gevoel. Het was een ontdekking van vele onbewuste episodes van mijn leven. Dank je wel.”
Silera

Ieplaan 48 | 2565 LN Den Haag | T 06-52372228 | info@klaartherapie.nl | KvK nr. 70551936 | © Copyright 2018 – Claartje de Smit