Claartje de Smit, integratief therapeut en hypnotherapeut

Ik ben geboren in Brabant en ben via het Gooi in Den Haag beland, waar ik vele jaren als jurist heb gewerkt. In een voor mij moeilijke periode ontdekte ik dat mijn overtuiging ‘je moet doorgaan’ niet persé waar is. Ik ging op zoek naar wat ik graag wilde. Na het volgen van meditatietrainingen, communicatietrainingen, een opleiding tot yogadocent en een counseling- en therapie opleiding ben ik nu werkzaam als therapeut. Ik heb de opleiding ‘Integratieve psychotherapie’ gevolgd bij BGL & partners. Met het afronden van deze opleiding mag ik mij ook hypnotherapeut noemen.

Mijn uitgangspunt is dat een mens een zelfhelend vermogen heeft en in staat is als uniek persoon authentieke keuzes te maken, zijn of haar kwaliteiten te ontwikkelen en een waardevol leven te leiden. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zijn eigen persoonlijke weg (vaak onbewust) kent. Als therapeut of yoga-docent begeleid ik jou bij het ont-dekken van jouw weg.

Ik hecht veel belang aan het scheppen van een veilige, vertrouwde en rustige omgeving waarin je als cliënt de ruimte voelt om jezelf te zijn.

De yoga- en therapiesessies die ik zelf heb gevolgd, hebben mij opgeleverd dat ik me meer ontspannen voel, leef in een tempo dat bij mij past en ik het werk doe waar ik blij van word. 

Claartje de Smit

Ieplaan 48 | 2565 LN Den Haag | T 06-52372228 | info@klaartherapie.nl | KvK nr. 70551936 | © Copyright 2018 – Claartje de Smit